Helgestakk Hallingdal

Snittet på helgestakken er det samme som på festbunaden. Stakken er av ull i sort, grønn, grønnrutete / stripete. Stakkebandet var brodert på stramei, ullstoff med rosesøm, hekla, vevd eller andre band. Livet er av mønstrete eller ensfarget damask, brodert på stramei eller ullstoff med plattsømbroderi. Det brukes sort lærbelte med sølvspenne, men til litt finere bruk kunne den sorte stakken bli brukt uten belte. Skjorta kan være hvit, blomstrete eller rutete i bomull eller til fint, i silke. Et skaut brukes som hodeplagg.

Tradisjonelt hadde ikke alle både en helgestakk og en festbunad. Til høytid tok man da av beltet og satte på forkle og ei lue. Så det går fint an å oppgradere helgestakken til festbunad, slik du ser vi har gjort her.
Den rutete stakken ble brukt til hverdags, mens i dag blir den brukt til mindre høytidlige anledninger enn festbunaden. Den har stakkeband brodert på stramei, heklede eller kjøpeband. Skjorta kan være i mange forskjellige farger, blomstrete eller rutete. Et skaut brukes som hodeplagg. Et sjal kan brukes som ytterplagg.

Vi har alt du ønsker deg av sølv og annet tilbehør til bunaden.

nallogtraad1
Omsøm og retting av bunader

Er bunaden for stor eller for liten, tilpasser vi den for deg så den sitter perfekt.

Tilbehør Helgestakk Hallingdal

lavsko-61-640
Hulda bunadsko
stovlett61-614
Knappestøvel
hallingdal-helgestakk
Sølje